Drugog dana takmičenja na Svetskom kupu u spustu na divljim vodama u Celju, veslane su trke kvalifkacija u disciplini sprint. Takmičenje počelo u 16 sati, dok je poslednja trka dana završila u 22 časa.

Marko Marjanović zauzeo je jedanaesto mesto u finalu spusta u disciplini sprint. Marko je u finalu stazu izveslao za 31 sekund i 40 stotinki. Identično vreme izveslao je i Francuz Klemon Monžanel.

Prva dva mesta osvojili su domaći takmičari. Zlato je pripalo Nejcu Znidarčiću (29.86), srebro je osvojio Anže Urankar (29.99), dok se na najniži stepenik postolja popeo Francuz Maksens Baru (30.40).

 

FOTO: Nina Jelenc

 

Elena Petrović i Milica Kostov ponovo su nastupile u kanu dvosedu, i na žalost nisu uspele da ponove uspeh iz trke u disciplini klasik. Elena i Milica u finalu zauzele šesto mesto (61.52), jer ih je u jednoj krivini zanela rečna struja pa su imale nezgodu i udarile u zaštitni nasip. Sva mesta na pobedničkom postolju zauzele su posade iz Francuske: zlato Bezija i Gober (40.80), srebro Valdenatre i Vine (40.95), i bronzu Dupra i Ins (42.49).

Elena Petrović u kajaku, na žalost nije uspela da izbori finale, pošto je u prvoj vožnji zauzela trisedetprvo mesto (47.21), dok je u drugoj vožnji zauzela dvadesetpeto mesto (45.32).

 

FOTO: Nina Jelenc

 

Trećeg dana takmičenja veslaju se ponovo trke u disciplini sprint. Trke počinju u 14 časova.