Drugog dana takmičenja na Svetskom prvenstvu u kajakaškom slalomu za juniore i mlađe seniore u Ivrei, veslane su trke kvalifikacija u kategoriji mlađih seniora. Naš jedini predstavnik u toj kategoriji, Marko Đorđević nije uspeo da se plasira u polufinale.

Đorđević je u prvoj vožnji u konkurenciji 75 takmičara, vremenom 97.39 sekundi i uz 2 kaznena poena zauzeo 66. mesto. Plasman u polufinale iz prve vožnje izborilo je prvih 30 takmičara.

U drugoj vožnji, naš reprezentativac trku je izveslao bez kaznenih poena za 83.29 sekundi što mu je donelo petnaesto mesto. Plasman u polufinale Đorđeviću je izmakao za 1.57 sekundi, što je u slalomu veoma mali zaostatak.

Polufinala i finale K1 u kategoriji mlađih seniora veslaće se prekosutra (petak). Sutra će na stazu izaći Vuk Bazić.  Naš jedini predstavnik u kateogiriji juniora, u prvoj vožnji startovaće u 9 sati i 33 minuta. Druga vožnja prema programu takmičenja startovaće u 11 sati i 20 minuta.

 

Startne liste i rezultate Svetskog prvenstva u Ivrei možete pronaći klikom ovde.

Live stream prenos, osim na našoj Facebook stranici, možete pratiti i preko zvaničnog Youtube kanala Svetske kajakaške federacije.