Vlada Republike Srbije na sednici održanoj u četvrtak 26.11.2020 donela je Uredbu o utvrđivanju Programa finansijske podrške sportskim organizacijama u olimpijskim sportovima u otežanim ekonomskim uslovima usled pandemije COVID ‒ 19 izazvane virusom SARS‒CoV‒2, a koja uklјučuje finansijsku pomoć i kajakaškim klubovima.

Naime, osnovni cilјevi Programa finansijske podrške sportskim organizacijama su da se u uslovima otežanog poslovanja usled pandemije virusa COVID ‒ 19 izazvane virusom SARS‒CoV‒2 obezbedi bespovratna finansijska podrška sportskim organizacijama, a kroz ublažavanja negativnih posledica u otežanim ekonomskim uslovima nastalim usled pandemije virusa korona.

Sredstva za realizaciju ovog Programa  mogu isklјučivo da se koriste za zarade, honorare i stipendije licenciranih sportista u nadležnom nacionalnom sportskom savezu; zarade i honorare sportskih stručnjaka koji imaju izdatu dozvolu za rad od strane nadležnog nacionalnog sportskog saveza; iznajmlјivanje i zakup objekata za obavlјanje trenažnog i takmičarskog procesa; troškove učešća u međunarodnim takmičenjima i održavanje ispunjenosti uslova za učešće u međunarodnim takmičenjima u tekućoj i narednoj takmičarskoj sezoni; troškove prevoza i transporta; troškove nabavke opreme i rekvizita.

Minstarstvo omladine i sporta namenilo je iznos od 20.000.000,00 RSD za osam klubova u našoj grani sporta. Maksimalni iznos sredstava koji se dodelјuje klubu iznosi 2.500.000,00 RSD.

Na osnovu odluke Upravnog odbora Kajakaškog saveza Srbije sredstva koja su opredelјena za tu namenu po usvojenim kriterijumima, dodelјena su sledećim klubovima: Tarkett iz Bačke Palanke, Vojvodina iz Novog Sada, Zemun iz Zemuna, Val iz Sremske Mitrovice, Beograd iz Beograda, Zorka iz Šapca, BSK iz Borče i Zabrežje iz Obrenovca.

Veoma sam zadovoljan što je Ministarstvo omladine i sporta prepoznalo trenutak u kojem se svi nalazimo, a posebno naši klubovi. Ono što me posebno raduje jeste da smo u ovoj teškoj godini uspeli uz saradnju sa resornim ministarstvom nekoliko puta da pomognemo klubovima. Najnovija odluka ministarstva da klubovima pomogne i finansijski je odličan način da se podigne nivo rada na klupskom nivou, što će se, svakako, odraziti i na rezultate na reprezentativnom nivou i na tome sam veoma zahvalan ministru Vanji Udovičiću i Vladi Republike Srbije”, naglasio je predsednik Kajakaškog saveza Srbije, Mirko Nišović.

Ovo je istorijska podrška Vlade Republike Srbije i Ministarstva omladine i sporta da  u ovoj situaciji i u ovakvim uslovima obezbedi i finansijsku podršku kajakaškim klubovima i obezbedi funkcionisanje našeg sporta.