Trifun Stanković (01.02.1949) bio je nekadašnji takmičar Kajak kanu klub Gusar, a posle završetka sportske karijere dugodišnji sportski radnik.Radio je kao pravnik u Elektronskoj industriji Niš, pa potom i u matičnom klubu. Bio je direktor Dečijeg kulturnog centra u Nišu, upravnik objekata u SC Čair. Bio je dugogodišnji član Uprave i jedno vreme  predsednik kluba Gusar iz Niša. U više navrata bio je član UO Kajakaškog saveza Jugoslavije i vršio funkciju predsednika odbora divljih voda.U poslednja dva mandata uključujući i aktuelni bio je član UO Kajakaškog saveza Srbije. Obavljao je i dužnost medjunarodnog sudije u slalomu, a do prošle godine, kao aktivan u osmoj deceniji zivota,  bio je  nacionalni sudija.

Povodom iznenadne smrti Trifuna Stankovića Upravni odbor Kajakaškog saveza Srbije uputio  je telegram saučešća porodici

Trifunov iznenadni odlazak je veliki gubitak za sve nas, posebno za Vašu porodicu kojoj izražavamo svoje najiskrenije saučešće. Kajakaški sport ostao je bez velikog čoveka. Ostaće  upamćen njegov doprinos na popularizaciji sporta i kajaka u Nišu i Srbiji. Zauvek će ostati u našim sećanjima”.

Predsednik Kajakaškog saveza Srbije Mirko Nišović, izrazio je žaljenje povodom iznenadne smrti Trifuna Stankovića uputivši telegram saučešća klubu na Nišavi.

“Ostali smo bez čoveka koji je bio primer pravih sportskih i ljudskih vrednosti. Njegov odlazak je veliki gubitak za naš sport.  U lično ime i ime Upravnog odbora Kajakaškog saveza Srbije, Vama prijateljima i saradnicima Trifuna Stankovića  izražavam najiskrenije saučešće”

Trifun Stanković biće sahranjen u ponedeljak 23. januara u 14.30 č na novom groblju u Nišu.