Rodjen  8.10.1938 godine u Ljubiću kraj Čačka.Osnovu školu završio u rodnom Ljubiću posle koje upisuje gimnaziju u Čačku. Sa grupom maturanata Čačanske gimnazije dolazi u Beograd i polaže prijemni ispit na Medicinskom fakultetu koji je završio uporedo sa radom u Kajakaškom savezu Jugoslavije. Na Adu Ciganliju dolazi 1971. godine I praktično ostaje do marta ove godine. Prvo je postavljao stazu za kajakaše I veslače nametnuvši se svojim radom I zaslugama da bi 1978. godine prihvatio ponudjen mu profesionalni posao sekretara KSJ koga  je obavljao punih trideset godina. Vodio je kompletnu administraciju  Saveza, a svojom predanošću i sposobnostima stekao je reputaciju izuzetnog sportskog radnika. Kao lekar nije se odvajao ni od svog osnovog poziva, jer je u isto vreme  obavljao I dužnost  lekara reprezentacije.

Bio je učesnik letnjih Olimpijskih igara u Barseloni, Seulu I Atlanti. Aktivno je učestovao u ogranizaciji Mediteranskih igara u Splitu 1979. godine, Atini I Bariju, kao I na Univerzijadi u Zagrebu.  Bio je prvo tehničko lice u ogranizaciji pet Svetskih prvenstava u  kajak sprintu koji su održani u Beogradu: 1971, 1975, 1978, 1982 I 1987. godine.

Organizovao je i mnoge Balkanske šampionate, međunarodne regate, prvenstva SFRJ, kasnije SRJ i Srbije i Crne Gore. Bio je oženjen suprugom Gordanom koja je posle kraće bolesti preminula 2008. godine. Iste godine se penzionisao, ali je I dalje ostao u Savezu, na mestu tehničkog sekretara sve do današnjih dana. Bio je čovek jakog duha, istančanog smisla za humor  i neizmerne snage. Bio je legeda Ade Ciganlije i kao takav ostaće nam svima u lepom sećanju, počev od aktulenog rukovodstva Saveza na čelu sa predsednikom Mirkom Nišovićem kome je posle Časlava Veljića bio dugogodišnji saradnik, preko  sportista i trenera do svih članova klubova koji su poznavali našeg Simketa.

Dr Dobrosav Simović  Simke preminuo je danas u 85-toj godini života u Čačku. Biće sahranjen u subotu 1.jula u 14. časova na groblju u Ljubiću.