Sve je spremno za početak prvog Evropskog prvenstva u sezoni 2022. Liptovski Mikulaš u Slovačkoj, od četvrtka do nedelje, biće domaćin Evropskog prvenstva u kajakaškom slalomu 2022. Na ovogodišnjem kontinentalnom šampionatu boje Srbije braniće trojica takmičara u konkurenciji nešto manje od 200 sportista iz 27 evropskih zemalja.

Evropsko prvenstvo u kanuu u slalomu 2022. svečano je otvoreno u utorak uveče u centru grada Liptovskog Mikulaša, kada su branioci titule sa prošlogodišnjih šampionata dobili specijalne startne rukavice, koje će im u centru pažnje narednih dana.

 

 

Za reprezentaciju Srbije nastupaće Vuk Bazić, Marko Đorđević i Miloš Jevtić, uz podršku selektora Gorana Jovanovića. Osim u pojedinačnoj konkurenciji, naši reprezentatici će se takmičiti i u timskoj vožnji.

Prvi kompleti medalja biće dodeljeni već na dan otvaranja, kada su na programu kajakaške i ženske ekipne discipline neposredno nakon kvalifikacija u prethodno navedenim disciplinama. U petak su na programu trke u kanuu za žene i muškarce, kao i ekipne trke u ove dve discipline. U subotu je na programu polufinale i finale u kajaku za žene i muškarce, a u nedelju će prvenstvo biti završeno polufinalom u kanuu za žene i muškarce i finalnom, kao i finalnom fazom ekstremnog slaloma.

Rezultate možete pronaći klikom ovde, dok link za prenos možete pronaći ovde.