Danas je u beogradskom hotelu Hilton održan završni koordinacioni sastanak sa nacionalnim granskim sportskim savezima pred Evropske igre Krakov Malopolska 2023 u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije.

Na početku sastanka, generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki poželeo je dobrodošlicu predstavnicima nacionalnih granskih sportiskih saveza i čestitao svim sportistima i savezima koji su svojim rezultatima zaslužili da uzmu učešće na III Evropskim igrama. Višacki je ovom prilikom podsetio sve prisutne da će na Evropskim igrama u Poljskoj učestvovati 7300 sportista u 26 sportova, a naš tim brojaće ukupno 83 sportista. Generalni sekretar OKS Đorđe Višacki je naglasio da je na ovom putu Olimpijski komitet, kao i uvek, imao punu podršku pre svega Ministarstva sporta. Za kraj, Višacki je poželeo svim sportistima dobro zdravlje i puno sreće i uspeha na ovom takmičenju.

Sonja Vasić, sportska direktorka Olimpijskog komiteta Srbije, pozdravila sve učesnike sastanka i zahvalila se predstavnicima nacionalnih granskih sportskih saveza na saradnji i na pomoći da se sve neophodne obaveze ispune pred početak takmičenja. Vasić je iskoristila priliku da sportistima i njihovim trenerima poželeli pre svega dobro zdravlje i mnogo uspeha na sportskim takmičenjima.

Prezentaciju sa svim neophodnim informacija koje se tiču finalnog plana puta, akreditacija, smeštaja, organizacije života u Sportskom selu, prevoza, organizacije treninga, kao i svih ostalih pojedinosti vezanih za Igre predstavila  je Nataša Janković, šef Misije Olimpijskog komiteta Srbije za Evropske igre u Poljskoj.

Na sastanku su bili prisutni i član Zdravstvene komisije OKS dr Branislav Krivokapić, direktorka Antidoping agencije Srbije prof. dr Milica Vukašinović-Vesić i prof. dr Vladimir Jakovljević ispred Republičkog zavoda za sport i medicinu sporta koji su, svako u svom segmentu, učestvovali u pripremi nastupa naše ekipe na Evropskim igrama.

Prethodnica Misije putuje za Krakov u četvrtak, 15. juna 2023. godine, kako bi osigurala da 83 srpskih sportista po dolasku u Sportsko selo imaju sve uslove za boravak u njemu, kao i neophodnu logistiku za kvalitetno nadmetanje i ostvarivanje dobrih rezultata.

Na Evropskim igrama u Krakovu medju 83 sportista naćiće se  14 kajakaša  koji će predstavljati Srbiju u dve discipline-kajak sprintu i kajak slalomu. Njih 11 (četiri dame i sedam muškaraca) nastupiće u kajak sprintu i trojica muškaraca u kajak slalomu, predvodjenih četvoricom trenera (3 kajak sprint i 1 kajak slalom).

Nosioci zastave na svečanoj ceremoniji otvaranja igara  koja je zakazana za 21. jun u 20,30 časova biće naši sportisti Milica i Marko Novaković.