Dve medalje u jednom danu, e to mogu samo veliki!

U listu onih koji su u veoma kratkom razmaku iskovali odličja za svoju zemlju u dve različite i izuzetno zahtevne discipline upisala se i srpska juniorka Dunja Stanojev.

 

FOTO: Nebojša Radović

 

Nakon trijumfa u dvojcu na 500 metara gde je do zlata stigla u paru sa koleginicom iz reprezentacije Dinom Bacelj, u samoj završnici Prvenstva Evrope u kajaku i kanuu za juniore i mlađe seniore, novu medalju za Srbiju herojskim veslanjem Savskim jezerom Dunja je osvojila u disciplini K1-200 vremenom 41.740.

Ispred naše briljantne devojke sa prednošću od samo 50 stotinki stigla je Nemica Čelzi Rouzekan rezultatom 41.240. Treća je bila Mađarica Reka Kisko (42.290).

 

FOTO: Nebojša Radović

 

 

“Emocije polako naviru, još uvek nismo svesne uspeha i rezultata koji smo ostvarile u Beogradu, na Prvenstvu Evrope. Zlato sija oko vrata, osmeh ne silazi sa lica” – počinje priču nakon trijumfa Dina Bacelj.

U roku od pola sata Dunja Stanojev je iskovala dve medalje.

“Srećna sam, zadovoljna, srce mi je puno radosti. Ovo je najveći uspeh u mojoj karijeri do sada. U Bratislavi smo nedavno imali trku gde smo odmerile snage sa stranim takmičarkama I zabeležile dobar rezultat, to je bila neka uvertira za ovo što smo imale u Beogradu. Na Adi Cignaliji, na šampionatu Evrope dočekala nas je jaka konkurencija, žestok tempo, ali velika borba sa jasnim ciljem od prvog zaveslaja do potpunog trijumfa. Pokazale smo da vredimo i tamo, ali I sada u Beogradu” – rekla je Dunja dvostruka osvajačica medalje za Srbiju na EP u srpskoj prestonici.

 

FOTO: Nebojša Radović

 

Sledi svetski šampionat u Segedinu u septembru 2022.

“Plan je da damo sve od sebe ponovo i ponovimo sjaj iz Beograda” – zaključila je Dina Bacelj.

“Imamo dovoljno vremena da se spremimo I pokažemo naše najbolje I više od toga” – istakla je Dunja Stanojev.