Olimpijski komitet Srbije organizovalo je  u restoranu Azbuka u Beogradu „Druženje sportista Srbije sa medijima pred Evropske igre Krakov Malopolska 2023“. Na ovom događaju, predstavnici medija imali su priliku da razgovaraju sa delom sportistima koji će predstavljati našu zemlju na trećem izdanju Evropskih igara koje će se održati u Krakovu i regijama Malopolska i Šlonska u Poljskoj od 21. juna do 2. jula 2023. godine.

Evropske igre predstavljaju važan događaj za naše sportiste, obzirom da će takmičenja u velikom broju sportova u Poljskoj biti kvalifikaciona za naredne Olimpijske igre u Parizu kao sto je slučaj u kajak slalomu. Na predstojećim Evropskim igrama u Poljskoj, Srbiju će predstavljati jak i jedinstven tim sastavljen od 83 sportista koji će se nadmetati u 15 sportskih disciplina. Sa predstavnicima medija svoja očekivanja pred ovo značajno i važno takmičenje podelili su Ivana Anđušić Maksimović (streljaštvo), Milica Žabić, Marica Perišić, Darko Brašnjović (džudo), Vladan Babić (boks), Milica Novaković, Marko Novaković (kajak), Sara Stojanović, Jelena Kontić i Ivan Martinović (sinhrono plivanje)

Naša najbolja kajakašica Milica Novaković, učesnica Olimpijskih igara Rio 2016 i Tokio 2020, zajedno sa svojim kolegom Markom Novakovićem biće nosilac zastave Srbije na ceremoniji otvaranja Evropskih igara u Poljskoj 2023. Milica je ovom prilikom pozdravila sve prisutne i istakla da je počastvovana što će nositi zastavu naše zemlje na ovom takmičenju.

„U ime svih nas koji ćemo ponosno nositi grb naše zemlje na trećim Evropskim igrama, sa ovog mesta mogu da obećam da ćemo dati sve od sebe i na takmičenjima i van takmičenja, kako bismo na najbolji način predstavljali našu Srbiju. Verujem da će to biti dovoljno za dobre i kvalitetne sportske rezultate.

Posebno sam ponosna što je mog prijatelja i kolegu Marka Novakovića i mene, Olimpijski komitet Srbije izabrao da budemo nosioci zastave naše zemlje na ceremoniji otvaranja Evropskih igara 21. juna. Smatram da je to jedna od najvećih dostignuća koje jedan sportista može da ostvari, izvan vrhunskih sportskih rezultata. To mi je svakako dodatni podsticaj da dam sve od sebe u Poljskoj. Pozivam sve naše ljude da prate naše nastupe i da kao i uvek, navijaju za nas! Još jednom, mnogo hvala i vidimo se u Poljskoj“, konstatovala je Milica Novaković.

Ovo je ujedno bilo i poslednje veliko okupljanje sportista pre odlaska u Poljsku, kojem je prisustvovalo 10 sportista iz više sportova. Evropske igre se održavaju u predolimpijskoj godini kada je uz nezaobilaznu veliku pomoć države, pre svega Ministarstva sporta, podjednako značajna i podrška sponzora i partnera, kako bi naši sportisti imali najbolje moguće uslove za pripreme i nastup na Olimpijskim igrama u Parizu 2024.