Bojan Zdelar osvojio je još jednu medalјu na Evropskom prvenstvu za juniore i mlađe seniore u češkim Račicama!

 

Zdelar je u jednosedu na 500 metara osvojio srebrnu medalјu, pošto je stazu izveslao za 1:37.933, i kroz cilј je prošao sa samo 34 stotinke zaostatka za pobednikom trke Jakubom Zavrelom iz Češke. Bronzana medalјa pripala je Jonu Voldu iz Norveške (1:38.785).

FOTO: Nebojša Radović / KSS

„Izveslao sam još jednu dobru trku, i iako nije zlato ne mogu da budem nezadovolјan. Dao sam svoj trenutni maksimum i to je bilo dovolјno za srebro. Konkurencija je izuzetno jaka, a momak koji je pobedio je bio i svetski rekorder u seniorskoj konkurenciji, tako da sam zadovolјan što sam došao do još jedne medalјe u ovakvoj konkurenciji„, podelio je utiske posle dodele medalјa Zdelar.

 

Prošle godine na Evropskom prvenstvu u italijanskom Auroncu di Kadore, Bojan je osvojio srebrnu medalјu u istoj disciplini, ali u kategoriji juniora.

Ovo mi je prva godina u mlađeseniorskoj konkurenciji, i mislim da sam jako dobro krenuo. Ovo mi je najbolјe Evropsko prvenstvo do sada i odlazim kući sa velikim pozitivnim iskustvom i spremaću se za neka sledeća takmičenja„, naglasio je osvajač dve medalјe u Račicama.

 

Zdelar u Sremsku Mitrovicu putuje sa dve medalјe, pošto je u subotu osvojio zlato u jednosedu na 1000 metara.