Bojan Zdelar osvojio je još jednu medalju na Evropskom prvenstvu za juniore i mlađe seniore u češkim Račicama!

 

Zdelar je u jednosedu na 500 metara osvojio srebrnu medalju, pošto je stazu izveslao za 1:37.933, i kroz cilj je prošao sa samo 34 stotinke zaostatka za pobednikom trke Jakubom Zavrelom iz Češke. Bronzana medalja pripala je Jonu Voldu iz Norveške (1:38.785).

FOTO: Nebojša Radović / KSS

„Izveslao sam još jednu dobru trku, i iako nije zlato ne mogu da budem nezadovoljan. Dao sam svoj trenutni maksimum i to je bilo dovoljno za srebro. Konkurencija je izuzetno jaka, a momak koji je pobedio je bio i svetski rekorder u seniorskoj konkurenciji, tako da sam zadovoljan što sam došao do još jedne medalje u ovakvoj konkurenciji„, podelio je utiske posle dodele medalja Zdelar.

 

Prošle godine na Evropskom prvenstvu u italijanskom Auroncu di Kadore, Bojan je osvojio srebrnu medalju u istoj disciplini, ali u kategoriji juniora.

Ovo mi je prva godina u mlađeseniorskoj konkurenciji, i mislim da sam jako dobro krenuo. Ovo mi je najbolje Evropsko prvenstvo do sada i odlazim kući sa velikim pozitivnim iskustvom i spremaću se za neka sledeća takmičenja„, naglasio je osvajač dve medalje u Račicama.

 

Zdelar u Sremsku Mitrovicu putuje sa dve medalje, pošto je u subotu osvojio zlato u jednosedu na 1000 metara.