Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić  ugostio je delegaciju Kajakaškog saveza Srbije koju su predvodili predsednik Saveza Mirko Nišović i sportski direktor Slaviša Stajović. U pitanju je službena poseta a tema razgovora bile su predstojeće veslačke pripreme koje će realizovati mladje reprezentativne selekcije pod ingerencijom Kajakaškog saveza Srbije i Kajakaškog saveza Beograda u gradu na Trebišnjici.

Dugi niz godina baza za veslačke pripreme mladjih reprezentativnih selekcija u zimskom periodu je Trebinje pre svega zbog potencijala koje pruža Goričko jezero. Tako će biti u narednom periodu a gradonačelnik Ćurić će sa svojim saradnicima i stručnim službama mladim kajakašima omogućiti da se u Trebinju osećaju kao kod svoje kuće. U ovaj projekat biće uključeni i sportisti lokalnog kluba Trebišnjica.

Svake zime, konkretno februar i mart,  rado dolazimo u Trebinje pre svega zbog uslova koje ovaj grad odnosno Goričko jezero pružaju za kvalitetan trenažni proces. Zahvalni smo gradonačelniku  na prijemu i gostoprimstvu-kaže prvi čovek Saveza Mirko Nišović i dodaje-Gospodin Ćurić je obećao da će sa svoje strane sve učiniti da se realizacija predstojećih priprema podigne na viši nivo. To se pre svega odnosi na uredjenje priobalja Goričkog jezera. Takodje staviće nam teretanu i bazen na raspolaganje-zaključio je Nišović.

Prema planu i programu priprema repezentativnih selekcija, one će biti realizovane u tri segmenta u gradu na Trebišnjici. Prvo će na veslačke pripreme selekcija KSB, a potom u drugoj polovini februara i počektom marta, najbolji mladji kajakaši Srbije.