Kristina Bedeč osvojila je BRONZANU medalјu!

FOTO: Nebojša Radović / KSS

Bedečova je u finalu jednoseda na 5000 metara bila u vodećoj grupi od samog početka i uspela je da se odupre napadima ostalih takmičarki u samom finišu trke. Kristina je kroz cilј prošla u vremenu 22:22.70, a srebrna medalјa izmakla joj je za 26 stotinki.

FOTO: Nebojša Radović / KSS

Bila je zaista teška sezona zbog svih problema koje smo, kao i ostali sportisti, ali i ceo svet, zbog virusa korona. Naporno smo trenirali iako nismo znali da li ćemo uopšte imati takmičenja ove godine. Upravo zbog toga sam presrećna što sam osvojila medalјu u jednoj od mojih omilјenih disciplina u jakoj konkurenciji – naglasila je Kristina posle dodele medalјa.

Zlato je osvojila domaća takmičarka Dora Bodonji (22:21.89), dok je srebro pripalo Nemici Karoli Šmit (22:22.44).

FOTO: Nebojša Radović / KSS

Reprezentacija Srbije Svetski kup u Segedinu završila je tako sa četiri medalјe: jednim srebrom i tri bronze. Srebrnu medalјu osvojili su Marko Novaković i Bilјana Relić u mešovitom dvosedu na 200 metara, bronze su osvojili Marko Dragosavlјević u jednosedu na 200 metara, muški četverac na 500 metara (Grujić, Novaković, Džombeta, Dragosavlјević) i Kristina Bedeč u jednosedu na 5000 metara.

Detalјne rezultate Svetskog kupa u Segedinu možete pronaći OVDE.