Branko Lagundžić ove sezone počinje da se takmiči u senoirskoj konkurenciji. Iako je prošle godine već učestvovao na Svetskom kupu u Segedinu, Lagundžić je sada prvi put na pripremama u Turskoj.

Veoma mi je drago što sam sa našom najbolјom ekipom na pripremama, ali ujedno želim da se pokažem što bolјe i da pripreme uradim što kvalitetnije. Ove pripreme će mi dosta pomoći, jer mogu da treniram sa našim najbolјim takmičarima, i ukoliko mi je potreban neki savet oni će mi rado pomoći„, naglašava Branko.

U nekim sportovima, pogotovo ekipnim, najmlađi članovi tima dobijaju i neka dodatna zaduženja.

Što se tiče tih ‘specijalnih’ zadataka, njih nema, ali ukoliko me neko pita da mu pomognem oko nečega, ja se uvek rado odazovem„, kaže Bane kroz smeh.

Završena je prva polovina priprema. Branko naglašava da je taj period protekao odlično:

Vreme je odlično, bilo je nekoliko dana kada je duvao vetar i padala kiša, ali je sad dosta sunčano što nama odgovara za veslanje. Prvi deo priprema je bio bazični sa malo dužim treninzima. Imamo dnevno tri treninga. Ujutru i popodne su veslački treninzi, a između vežbamo u teretani ili trčimo. Jutarnji trening je dosta zahtevniji, a posle podne obično bude malo lakši„, objašnjava Branko.

Pripreme u Turskoj trajaće još tri nedelјe.

Naša nedelјa izgleda tako što imamo treninge svaki dan, sem sredom popodne i nedelјom. Tim danima idemo malo u obilazak Antalije, prošetamo do mora, i družeći se u hotelu. Od treninga mi najviše prija kad imao malo kraće deonice i jake, i kada sam umoran prija mi lakše veslanje i rad na tehnici. A neki od težih treninga su duže veslanje, i nakon veslanja kad imamo teretanu„, iskren je Lagundžić.

Plan treninga u drugoj nedelјi treninga biće nešto drugačiji nego u prve tri nedelјe.

U drugoj polovini priprema ćemo malo smanjiti obim treninga, ali se zato povećava intezitet. Takođe počinjemo da isprobavamo kombinacije za grupne posade. Nadam se da ćemo ovako nastaviti, i biti svi zdravi bez nekih problema„, zaklјučio je Branko.