Šampionka Evrope u jednosedu na 200 i dvosedu na 500 metara, Bilјana Relić pripreme za predstojeću sezonu započela je u Pančevu.

Relićeva trenira tri puta dnevno: dvaput u teretani, dok je treći trening na ergometru.

FOTO: Nebojša Radović / KSS

 

Uskoro ulazimo u olimpijsku godinu i svi radimo punom parom. Radimo u teretani, a pošto nam je sada snaga najbitnija, dosta su jaki i intenzivni treninzi. Meni lično, iskreno, ne prija previše ovaj period jer smo stalno u zatvorenom tako da jedva čekam pripreme u Turskoj„, iskrena je Bilјana.

Prema planu trenera Bilјana posle novogodišnjih praznika treba da promeni plan i u trening na ergometru počne da ubacuje kraće deonice koje će je na najbolјi način pripremiti za veslačke pripreme.

Meni je 500 metara duža deonica, ali se trudim da što više izdržim ovaj period rada da bih bila što kvalitetnija u sezoni„, naglašava Relićeva.

FOTO: Nebojša Radović / KSS

Bilјana je u dvosedu na 500 metara sa Marijom Dostanić šampionka Evrope za mlađe juniorke i planira da sa istom partnerkom izbori mesto u nacionalnom timu i vizu za Olimpijske igre u Tokiju na kontinentalnim dokvalifikacijama.

FOTO: Nebojša Radović / KSS

I Marija i ja vredno radimo i nadam se da ćemo se ukombinovati i da će taj čamac dobro ići i da će nam dobro ići i da će nam sve leći kao i svake godine jer veslamo zajedno skoro šest godina. S obzirom da smo ove godine uzele zlato na Evropskom prvenstvu, mislim da imamo velike šanse da izborimo Olimpijsku vizu i tome nadamo i vredno radimo za to„, iskrena je Bilјana.