Bilјana Relić odbranila je titulu šampionke Evrope u jednosedu na 200 metara na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu za juniore i mlađe seniore u Račicama!

Relićeva je do druge uzastopne zlatne medalјe na Evropskim prvenstvima u najkraćoj deonici stigla pošto je stazu izveslala za 41.495 sekundi. Srebro je pripalo Ruskinji Kristini Kovnir (41.999), dok se bronzom okitila Ina Saučuk iz Belorusije (42.339).

FOTO: Nebojša Radović / KSS

Ne mogu da prenesem sada koliko su pozitivni utisci u ovom trenutku. Iskrena da budem, očekivala sam medalјu jer sam samo branila svoju titulu koju sam osvojila prošle godine„, u dahu je izgovorila Bilјana posle dodele medalјa.

U prepodnevnom programu Relićeva je osvojila zlatnu medalјu i u dvosedu na 500 metara zajedno sa Marijom Dostanić.

 

Marija i ja veslamo godinama unazad, i mismo bile i juniorske šampionke tako da me nije iznenadilo što smo uzele medalјu danas. Marija i ja smo izveslale predobru trku. Super smo krenule, malo smo padale pa smo pojačavale, ali smo izdržale do kraja i veoma sam ponosna na nas dve i takođe moram da se zahvalim trenerima koji su verovali u nas i podržavali nas„, naglasila je Relićeva.