Proteklog vikenda održano je ekipno i pojedinačno prvenstvo Srbije u kajak sprintu i SUP-u.

Veslano je 145 trka u četiri uzrasne kategorije: pionirskoj, kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj za četiri dana trajanja šampionata uz učešće 24 kluba iz države.

U pionirskoj kategoriji Takrett iz Bačke Palanke bio je najuspešniji sa 77,5 bodova (trećeplasirani prošle godine) ostavivši iza sebe rivala  iz Bezdana, ekipu Dunava (75) prošlogodišnjeg šampiona i šabačku Zorku (59) vicešampiona države u 2022 godini.

U kadetskoj kategoriji prošologodišnji vicešampion Takrett ovoga puta je bio prvoplasirani sa 134,5 bodova. Prošlogodišnji četvrti, predstavnici Dunava (99) bili su drugoplasirani,  a treću poziciju zauzeli su do juče aktuelni prvaci Srbije, kadeti BSK-a iz Borče (82).

Kod juniora ekipa iz Bačke Palanke odbranila je naslov prvaka. Prva pozicija osvojena je ubedljlivo sa 176 bodova ispred najbližeg pratioca Dunava (89) i kajak kanu moto nautičkog kluba Beograd (85,5) kome je pripao pehar za treće mesto.

U seniorskoj kategoriji novosadska Vojvodina je novi šampion. Novosađani su  trimufovali sa 193,5 boda ispred Tarketta koji je potvrdio prošlogodišnje drugo mesto (192,5) i šabačke Zorke (187,5) koja je izgubila šampionski pehar.

U generalnom plasmanu, redosled na kraju takmičenja bio je preslikan u odnosu na prošlogodišnji. Najbolji su bili bačkopalanačni sa 582,5 bodova. Drugo mesto priplao je Zorki iz Šapca (410,5) a treće Vojvodini (378).

Takmičenje u parakajaku,  zbog bolesti učesnika, nije održano, dok ohrabruje učeće klubova u novoj discplini SUP koja očigledno izaziva sve veće interesovanje.