Budite u toku sa najnovijim vestima sportskim vestima i dogadjajima. Bilo da se radi o uzbudljivoj trci ili rekordnom nastupu, bićete u samom srcu akcije.

Uronite u #EuropeanGames2023 sa rezultatima uživo – iz minuta u minut i budite u toku sa dnevnim ažuriranjima kao što su rangiranje, rasporedi, članci i najuzbudljiviji događaji!

Aplikacija vas obaveštava o vremenu, mestu održavanja i ključnim detaljima svakog takmičenja, tako da možete dobro da planirate kada i šta ćete gledati! Budite prvi koji će saznati za važne najave i dobiti pristup ekskluzivnom sadržaju!

Doživite sportsko uzbuđenje sa sportistima koji se takmiče za šansu da predstavljaju svoje zemlje na Letnjim olimpijskim igrama u Parizu 2024.

Sportisti i članovi tima  dobićete pristup personalizovanom sadržaju, uključujući intervjue, snimke treninga i snimke iza scene. Takođe mogu da dele svoje sportsko putovanje i iskustva direktno na društvenim mrežama, družeći se sa svojim navijačima.

Linkovi za preuzimanje aplikacije:

https://apps.apple.com/es/app/european-games-2023/id6449541932

https://plai.google.com/store/apps/details?id=com.toools.eurogames

Pridružite se sportskoj porodici #EG2023!

TV stanice iz 50 zemalja sveta otkupile su prava za prenos takmičenja.

Proizvođač televizijskog signala Evropskih igara je Evropska radiodifuzna unija (EBU). Sporazum sa Asocijacijom evropskih olimpijskih komiteta (EOK) finalizovan je prošlog leta. Prema njemu, EBU je dobio ekskluzivna medijska prava za naredne dve Evropske igre – ovogodišnje i onu 2027. godine.

Interesovanje za prava emitovanja Evropskih igara u pojedinim zemlјama je veliko i ono prevazilazi Evropu. Trenutno su prava emitovanja Igara stekle televizijske stanice koje rade u 50 zemalјa širom sveta. Događaj će se videti ne samo u evropskim zemlјama, već i u Južnoj Americi. U Polјskoj, prava za prenos Evropskih igara stekla je Televizja Polska.

Lista stanica može biti proširena, jer su pregovori sa zainteresovanim emiterima još u toku. Nažalost među njima nema nijedne nacionalne tv stanice iz Srbije. Ohrabruje podatak da je i Eurosport otkupo prava prenosa ovog događaja pa postoji mogućnost da gledaoci u Srbiji gledaju i kajakaška takmičenja (sprint i slalom) koja će proizvođač televizijskog signala prenositi u celosti.

Evropske igre Krakov-Malopolјska 2023. počinju 21 juna, kada će biti održana ceremonija otvaranja na Gradskom stadionu u Krakovu. Na takmičenju će učestvovati oko 7.000 sportista iz 48 zemalјa. Igre će se završiti 2. jula.